Get an amazing LEGO Marvel Taxi set for free when purchasing the new LEGO� Marvel Avengers Tower. Hurry up! Limited time only.

LEGO Benoemt Annette Stube tot Chief Sustainability Officer

Het LEGO-concern heeft vandaag aangekondigd dat Annette Stube is benoemd tot Chief Sustainability Officer (CSO). Annette, momenteel Executive Vice President en Hoofd Duurzaamheid bij Stora Enso, zal op 1 januari 2024 bij het bedrijf in dienst treden.

In haar nieuwe rol zal Annette direct rapporteren aan CEO Niels B Christiansen en verantwoordelijk zijn voor het leiden van de milieu-duurzaamheidsvisie en -strategie van het bedrijf. Ze zal samenwerken met de operationele, productontwikkelings- en marketingteams om plannen en doelstellingen voor het hele bedrijf te realiseren. Daarnaast zal Annette de externe milieucommunicatie en betrokkenheidsactiviteiten van de LEGO Groep ondersteunen.

Niels B Christiansen verklaarde: "We zijn verheugd om Annette te verwelkomen en onze duurzaamheidsambities verder te bevorderen. Het nakomen van onze belofte aan de planeet is een van onze meest dringende en belangrijke uitdagingen. Hoewel we de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt in het verminderen van de impact van ons bedrijf op de planeet, hebben we nog veel te doen. We hebben ambitieuze doelstellingen gesteld om de uitstoot van koolstof te verminderen, onze producten en verpakkingen duurzamer en circulair te maken, en zero-impact operaties uit te voeren. Annette heeft een sterke staat van dienst in het helpen van bedrijven en overheden om systemische verandering te bewerkstelligen die blijvende milieueffecten oplevert."

Annette Stube zei: "Ik ben enthousiast om me bij de LEGO Groep aan te sluiten en deel uit te maken van het team dat werkt aan een betere omgeving ten behoeve van toekomstige generaties. Er zijn maar heel weinig bedrijven die kinderen als hun belangrijkste klanten hebben, wat ons eraan herinnert dat de noodzaak tot verandering zeer reëel en urgent is. Het is bemoedigend om te zien dat de LEGO Groep investeringen en middelen prioriteert om haar duurzaamheidsambities te versnellen, en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren om deze te realiseren."

Annette brengt meer dan 25 jaar ervaring in duurzaamheid met zich mee naar de LEGO Groep. Voorafgaand aan haar rol bij het Zweeds-Finse bedrijf voor hernieuwbare materialen, Stora Enso, werkte ze meer dan tien jaar bij Maersk als hoofd duurzaamheid. Daarvoor bekleedde ze leidinggevende duurzaamheidsfuncties bij Novo Nordisk. Ze is momenteel lid van het Presidium voor het WWF in Denemarken en heeft geadviseerd aan de Deense regering over verschillende duurzaamheidsonderwerpen. Annette is medeauteur van "Squaring the Sustainability Circle" en is de afgelopen 10 jaar adjunct-professor aan de Copenhagen Business School.

Met de benoeming van Annette Stube als Chief Sustainability Officer zet de LEGO Groep haar inzet voor duurzaamheid voort en toont ze haar vastberadenheid om een positieve impact op de planeet te creëren, terwijl ze tegelijkertijd blijft bouwen aan de creatieve toekomst van kinderen over de hele wereld.
TimeStamp: 2023-09-27 17:26:05
Get an amazing LEGO Marvel Taxi set for free when purchasing the new LEGO� Marvel Avengers Tower. Hurry up! Limited time only.